Gyakran ismételt kérdések
Perselyre vonatkozó kérdés
A persely csatlakoztatásakor a számítógép nem reagál.
  • Ha a persely csatlakoztatásakor semmi nem történik a számítógép képernyőjén (a számítógép nem érzékel USB-eszközt), ellenőrizze, hogy az USB-kábel mindkét vége megfelelően illeszkedik-e (a perselyhez és a számítógéphez).
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőrizze az USB-kábel épségét, vagy próbálja ki egy másik kábellel.
  • Győződjön meg arról, hogy az operációs rendszer megfelel a termékkövetelményeknek (Windows XP SP3, Windows Vista, Mac OS 10.4 vagy magasabb).
  • A persely csatlakoztatásakor a www.fundimini.hu felkínálja, hogy telepíti a persellyel való kommunikációt biztosító meghajtóprogramot. A megjelenő Mac vagy Windows üzenetablak megkérdezi, hogy mit kíván tenni: download, open, cancel (letöltés, megnyitás, mégsem). Kérjük, válassza a megnyitás (open) gombot, várja meg, amíg a letöltés befejeződik, majd hagyja jóvá a biztonsági figyelmeztetéseket. Ezt követően visszatérhet a weboldalra, amely fel fogja ismerni az Ön FundiMini Okospersely®-ét.
A perselybe dobott pénzemért is tudok vásárolni az oldalon?
Fontos, hogy az Okosperselyben csak gyűjteni tudod a pénzedet, ezt csak úgy tudod fizetésre felhasználni, ha kiveszed a perselyből és vásárolsz érte valamit a boltban. A FundiBörze felületén azonban szerezhetsz zsetonokat, amiket különböző tartalmakra válthatsz be a FundiBörze oldalán. Nézd meg, milyen tartalmakra válthatsz be zsetonokat: FundiBörze
A perselybe helyezett érmék után nem jelenik meg az összeg a FundiCity felületén.
  • Mindig ellenőrizze, hogy az USB-vezeték mindkét vége megfelelően csatlakoztatva van-e, és várjon minimum 5 másodpercet az érmék behelyezése között.
  • Az is lehet, hogy az elemek lemerültek, ezért kérjük, cserélje ki őket, hogy az érmeolvasó szoftver memóriája folyamatosan tárolhassa a perselybe helyezett érmék értékét. A www.fundimini.hu weboldalra való újabb belépéskor az ott található adatok frissülni fognak.
Az Okosperselyem nem jegyzi meg a bedobott érméket és/vagy bankjegyeket.
Miután bedobáltad az érméket vagy hozzáadtad a bankjegyeket a perselyhez, mindig kattints a képernyő jobb felső sarkában lévő zöld pipára. Így az Okospersely megjegyzi az eddig bedobott összeget, és kilép a felületről. Mikor legközelebb belépsz, már a legutóbb mentett tartalom fog megjelenni.
Hogyan tudom kiüríteni a perselyem?
Ha teljesen kiüríted a perselyed, nem kell mindent egyesével kinulláznod. Ha az Okospersely pénzszámláló felületén a Súgó gombra kattintasz, megjelenik a "Okospersely törlése" lehetőség. Erre kattintva a perselyed tartalma törlődik, és újrakezdheted a gyűjtést.
Honnan tudja az Okospersely, hogy kivettem a pénzemet?
Azt, hogy mennyi pénzt vettél ki nem automatikusan számolja a perselyed, csak azt, hogy mennyit helyeztél bele. Ha kiveszel egy bizonyos összeget, mindig állítsd be az Okospersely pénzszámláló felületén, hogy hány darabbal csökkentetted az érmék és/vagy bankjegyek számát.
Nem működik a persely.
  • A persely csatlakoztatása előtt ellenőrizze, hogy a nyílás mellett lévő lámpa világít-e az érme behelyezésekor.
  • Ellenőrizze, hogy az elemek megfelelően vannak-e behelyezve.
  • Csak teljesen feltöltött elemeket használjon.
Weboldalra vonatkozó kérdés
A szüleim is láthatják a FundiMini oldalamat?
Minden olyan felületen, amit a szüleid is láthatnak, megjelenik egy kis ikon a jobb alsó sarokban, ami erre figyelmeztet. Ez azért fontos, mert így ők is nyomon tudják követni, hogy éppen mire gyűjtesz és mennyi pénzt tettél félre. Ezen kívül azt is látják, hogy melyik játékokkal játszottál és milyen eredményeket értél el.
Akkor is tudom használni a FundiMinit, ha nincs Okosperselyem?
Természetesen! A honlapról 4 különböző játékot is elérhetsz és játszhatsz, azonban ha beregisztrálsz, még több játékkal és okostartalommal ismerkedhetsz meg az oldalon. Ez a regisztrációd nem vész el akkor sem, ha később már lesz Okosperselyed.
Nem látom a weboldal széleit.
Ellenőrizze, hogy megfelelően lett-e telepítve és/vagy frissítve a szoftver. Részletesebb információkért keresse fel a www.adobe.com oldalt, és telepítse az Adobe Flash Player legfrissebb változatát.
Nyomon tudom követni gyermekem aktivitását a FundiMinin?
Ennek érdekében létrehoztunk egy, csak a szülők számára elérhető felületet, ahol látható, hogy a gyermek mire gyűjt éppen, mennyi pénzt tett félre és milyen játékokkal játszott. A FundiMini gyerekeknek szóló felületén a jobb alsó sarokban elhelyezett kis ikonok jelzik, hogy mely felületek elérhetőek a szülők számára.
További kérdéseiddel fordulj
ügyfélszolgálatunkhoz.